Тениски от органичен памук. Защо хората ги предпочитат?

Все по-популярен става изборът на тениски от органичен памук. За това, разбира се, има основателни причини и добре да се вслушаме в тях.

Тениски от органичен памук. Защо хората ги предпочитат?

Все по-популярен става изборът на тениски от органичен памук. За това, разбира се, има основателни причини, в които е добре всеки да се вслуша.

Класическите тениски обикновено са произведени от 100% памук. Всеки вероятно в даден момент е чувал, че това се превръща в проблем за планетата и е добре да започне да обръща внимание и да направи своя избор с органичен памук. Дали това наистина е от значение? Да, определено е от значение и ето защо.

Памукът иска огромни количества вода

Отглеждането на памук изисвка много вода. Всъщност производството на една единствена тениска поглъща 2700 литра вода. Да, няма грешка, точно толкова! В допълнение, повечето памук се отглежда на места, където водата е оскъдна.

Тениски от органичен памук. Защо хората ги предпочитат?

Ето една добра причина да избереш тениски от органичен памук – той изисква 91% по-малко вода от конвенционалния. Така че, ако искаш да дадеш своя принос за спасяването на водите на планетата, ето един добър шанс да направиш нещо по въпроса.

Производството е токсично

Пестицидите са много популярни сред производителите на памук. Дотолкова, че 25% от всички пестициди, използвани в света, се пръскат върху памучни полета. Това е въпреки факта, че само 2,5% от земеделската земя е засадена с памук. За всяка една изработена от конвенционален памук тениска, фермерите използват 150 грама пестициди. Добре ли е?

Ето още една причина да помислиш следващия път, когато влезеш в магазина, дали да не избереш тениски от органичен памук.

Тениски от органичен памук. Защо хората ги предпочитат?

Как да разбереш, дали тениската е от органичен памук

Виж етикета. Ако пише GOTS (Global Organic Textile Standard) и “made with organic”, тениската е направена от поне 70% органичен памук. Ако пише GOTS и просто “organic”, то тениската съдържа най-малко 95% органичен памук.

Тениски от органичен памук. Защо хората ги предпочитат?

А сега виж и нашите предложения за дизайнерски тениски с принт от 100% органичен памук! Яко, няли! 😉

Всички дамски тениски Всички мъжки тениски

Избрани kato
за #теб

Тениски с принт, дрехи и аксесоари, подбрани като за теб. Открий твоята нова находка в уникалния ти стил.

Още за четене

Количка
Както всички, и ние ползваме бисквитки.

Грабни
отстъпка

Абонирай се за бюлетина и пазарувай с -5% отстъпка. Разбирай първи за новите ни предложения.