Защо да избереш соеви свещи и какви са техните предимства?

Натуралните соеви свещи са екологични и имат редица предимства пред парафиновите и другите изкуствени заместители

Защо да избереш соеви свещи и какви са техните предимства?

Когато става въпрос за избор на ароматни свещи, тяхното ухание не е единственият фактор, който трябва да вземеш предвид. Свещите могат да бъдат направени от различни видове восък, които имат различни своиства. Някои от най-популярните са парафинов, соев, палмов и гранулиран восък. Ние ще ти разкажем за тези видове и защо да избереш соеви свещи пред всички останали.

Какво е соев восък?

Какво е соев восък?

© Unsplash

Соевият восък е 100% натурален и се получава от изцяло от соя, която е една от най-разпространените селскостопански култури в света. След прибиране на реколтата, соевите зърна се почистват, напукват, обелват и се овалват, докато се получат люспи. От люспите се извлича соево масло, а остатъчните люспи се използват за храна на животни.

Парафиновият восък от своя страна е изключително популярен при масовото производство на свещи поради ниските разходи. Неговото получаване е точната противоположност от това на соевия. Парафиновият восък е продукт от процеса на пречистване на нефта, въглищата или нефтените шисти. Когато се премахне восъчната субстанция от суровия нефт, остава парафинов восък.

И на въпроса – защо да избереш соеви свещи?

И на въпроса - защо да избереш соеви свещи?

© Unsplash

Соевият восък е изработен от екологично чисти, възобновяеми ресурси; докато класическият парафинов восък се произвежда от петрол и следователно не е възобновяем. Предимствата на соевия восък обаче не са само екологични. Той гори по-бавно от парафиновия, което означава, че когато ползваш соеви свещи, те издържат по-дълго.

Всички видове свещи отделят известно количество черни сажди. Не и соевите, те изгарят по-чисто и водят до по-малко отделени сажди.

Друга причина да избереш соев восък, когато става въпрос за ароматни свещи, е фактът, че той е отличен носител на аромати. В следствие на това не се налага допълнителна химическа обработка за запазването им. Резултатът е добре балансирана ароматна свещ.

Ароматните свещи на BallHole

Ароматните свещи на BallHole

© Unsplash

Ароматните свещи на BallHole са направени от 100% натурален соев восък и вече знаеш, защо сме направили този избор. Тъй като соевият восък е естествен продукт, можеш да забележиш леки вариации през различните периоди на годината. Той може както да омекне леко или пък да се втвърди. Понякога восъкът се разтапя бистър и прозрачен, друг пот може да изглежда малко мътен. Всичко това е нормално и трябва да се очаква при избора на соеви свещи.

А сега можеш да разгледаш няколко забавни послания от нашите свещи или да направиш своя избор от пълната колекция. 😉

Всички ароматни свещи

Избрани kato
за #теб

Тениски с принт, дрехи и аксесоари, подбрани като за теб. Открий твоята нова находка в уникалния ти стил.

Още за четене

Количка
Както всички, и ние ползваме бисквитки.

Грабни
отстъпка

Абонирай се за бюлетина и пазарувай с -5% отстъпка. Разбирай първи за новите ни предложения.