Как да избереш идеалните коледни подаръци?

За да избереш идеалните коледни подаръци, трябва да промениш подхода си и да възприемеш нова концепция за подаряването

Как да избереш идеалните коледни подаръци?

Всяка годиан, когато Коледа наближи, започваме да се чудим какво да подарим на най-близките хора. Какво искат? От какво имат нужда? Какъв бюджет да отделим? Можеш да прекараш часове, чудейки се по тези въпроси. Има обаче и друг начин да избереш идеалните коледни подаръци. Той включва промяна във възприятието ти за това какво представлява идеалният подарък.

Проблемът е, че мислиш за даването на подаръци като размяна на физически обекти. Разликата ще дойде, когато започнеш да мислиш за подаръка като за комуникация. Когато подаряваш нещо, това, което всъщност правиш, е да говориш на човека.

Идеалните коледни подаръци са тези, които казват нещо на получателя

Човекът, който получава подаръка трябва да разбере посланието ти. Това може би изглежда очевидно, но често го забравяме, когато избираме подаръци. Най-напред се фокусираме върху самия обект или определена нужда, след като проверяваме какво е посланието, което носи.

Можеш да осъзнаеш, че подаръците са комуникация, когато някой ти подари нещо и ти веднага разбереш какво казва с него. Някои подаръци изразяват дистанцираност, други – интимност. Някои казват “Обичам те”, други “Грижа ме е за теб”. Някои пък са направо обидни.

Посланието, което подаръците носят, рядко е свързано с цената или това колко са модерни и престижни. Най-важни са твоята креативност и отношението към човека

Ако впрегнеш този начин на мислене, когато избираш, със сигурност ще откриеш идеалните коледни подаръци. Първо си задай въпроса: “Какво искам да кажа на човека?”. След това премини към: “Какво мога да подаря, което ще носи това послание?”. Това е точно обратното на по-често срещаното: “Какво мога да купя?” и след това: “Какво ще си помисли човека за това?”.

Ние се погрижихме създадем някои наистина креативни коледни подаръци, с които можеш да изразиш уникално послание към твоите хора. Ето ги и тях и ще се радваме, ако сме ти били полезни. 😉

Виж всички подаръци

Избрани kato
за #теб

Тениски с принт, дрехи и аксесоари, подбрани като за теб. Открий твоята нова находка в уникалния ти стил.

Още за четене

Количка
Както всички, и ние ползваме бисквитки.

Грабни
отстъпка

Абонирай се за бюлетина и пазарувай с -5% отстъпка. Разбирай първи за новите ни предложения.