Любопитно

Етична мода – дрехи с мисъл за планетата

Етична мода - дрехи с мисъл за планетата

Днес все повече хора започват да проявяват интерес към темата етична мода. Това е цялостна промяна в бизнеса, която се стреми към нулев отпечатък върху околната среда и обръща специално внимание на работните условия на заетите в производството.

Как да направиш своя избор?

Търси дрехи от брандове, които се фокусират върху устойчиво производство, използвайки органични и рециклирани материали. Такива материали са например – бамбук, коноп, органичен памук и лен. Качеството на дрехите се гарантира от сертификати, така че гледай етикета за GOTS, Fair Trade, OEKO-TEX и Fair Wear сертификат.

Избягва бързата мода. Това е модел, който се базира на бързото производство и ниските цени. Влиянието на бързата мода върху околната среда е изключително вредно и често се срещат неетични работни практики. Вместо това избирай познати местни брандове, които се стремят към устойчиво производство и етична мода.

Защо да избереш етична мода?

Избирайки етична мода, ти даваш своя принос в намаляването на вредни емисии върху околната среда и подпомагаш екологията. Когато си купуваш сертифицирани дрехи от етични местни брандове, ти насърчаваш по-добрите работни условия за хората, заети в производството.

Вместо да пълниш гардероба си с безброй дрехи на бързата мода, които ще облечеш само няколко пъти и след това ще трябва да изхвърлиш, можеш да избереш качеството. Сертифицираните дрехи дрехи от етични брандове ще издържат много по-дълго. Освен това можеш да избираш универсални дизайни, които могат да се комбинират с различни други дрехи и така да създадеш твой устойчив аутфит.

Откажи се от бързото потребителско поведение. Избирай дрехи, които ще бъдат модерни по-дълго време. Създай си гардероб от класически и “вечни” дрехи.

Етичната мода не е само за модни ентусиасти или за хора, които могат да си позволят да плащат повече за високо качество. Това е начин на живот, който всеки може да приеме. Така ще намалиш своя екологичен отпечатък и ще подпомогнеш етичните производствени практики и работни условия.

Ние в BallHole сме приели практиките за етична мода и предлагаме само дизайнерски дрехи от органичен памук и рециклирани материали. Направи твоя избор сега! 🍃

Канче Be Free

Канче What I’m Doing

Канче Делфин

Канче Стръв

Чанта DNA Tree

Чанта Eye to The Bone

35,90 лв.
Меланж
Натурално бял
Черен

Чанта Heart Amulet

35,90 лв.
Чанта Heart Amulet Меланж
Чанта Heart Amulet Натурално бял
Чанта Heart Amulet Черен

Чанта Ягодка

35,90 лв.
Чанта Into Ягодка Меланж
Чанта Into Ягодка Натурално бял

Още дизайнерски продукти!

Още подобни

Имаш коментар?

Твоят имейл няма да бъде публикуван никъде. Задължителните полета са отбелязани с *